Četvrtak, 18. travnja 2024.

Udruzi Bolje sutra odobren još jedan vrijedan projekt: Mobilnost ih vodi u Španjolsku i Švedsku

Udruzi osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice odobren je vrijedan projekt pod nazivom IPAK – informirani, prosperitetni, aktivni, konkurentni.

U sklopu njega članovi ove koprivničke udruge ići će na mobilnosti u Španjolsku i Švedsku gdje će pohađati edukacije i stjecati nova znanja i vještine.

Projekt je vezan uz obrazovanje odraslih te osposobljavanje mladih, a sastoji se od tri dijela, rekla je Dravi.info predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz:

– Fokusirali smo se na tri područja: glavno je stjecanje znanja za područje obrazovanja odraslih, radi se o neformalnom obrazovanju. Drugi dio odnosi se na stjecanja znanja u upravljačkom dijelu organizacije, dakle vidjet ćemo kako se vode organizacije u europskim zemljama kako bismo i mi mogli poboljšati vodstvo. I treći dio je onaj gdje se radi o vidljivosti jer je za svaku organizaciju bitno da bude vidljiva u zajednici i šire – objasnila je Mraz.

Članovi udruge tako će u sklopu ovog Erasmus+ projekta putovati u švedsku četvrt Farsta u sklopu Stockholma te dva španjolska grada – Sevillu i Valladolid.

– Proučavat ćemo i pokušati saznati što više novosti kako bi članovi bili konkurentniji i u samom životu i u radu u našoj udruzi. No, kompetencije koje će steći mogu im koristiti i za budući rad u Hrvatskoj, a možda im se posreći pa pronađu posao u nekoj od europskih zemalja – rekla je Mraz.

Projekt je vrijedan 25.056 eura, odnosno nešto malo manje od 200 tisuća kuna.

– Ovo nam je jedno novo iskustvo za koje do sada nismo imali prilike. U razvijenim zemljama poput Švedske i Španjolske mobilnosti su sasvim uobičajene, oni to rade već više od 20 godina, dok se mi tek upoznajemo s ovakvim načinima organiziranja i djelovanja za dobrobit ciljane skupine kao što su osobe s invaliditetom – istaknula je Mraz.

zatvori