Snimila Nela Carek.
Sajmeni dan na koprivničkom Sajmištu ponovno će se održavati ovog ponedjeljka, 1. lipnja.

“Sajmište je nekoliko tjedana bilo zatvoreno u sklopu mjera sprečavanja zaraze koronavirusom, a ponovo se za sve prodavače i posjetitelje otvara u ponedjeljak“, poručili su iz Komunalca i dodali da njihovi zaposlenici obavljaju sve pripreme kako bi sajmeni dan bio u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite republike Hrvatske i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi socijalne distance i higijene.

Napominju da su korisnici tržnih usluga na Sajmištu dužni su poštivati mjere iz Odluke o izmjenama i dopuni ograničavanja društvenih okupljanja koja glasi:

Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje 1,5 metra u zatvorenom prostoru i 1 (jednog) metra na otvorenom prostoru, osim ako se radi o osobama iz istog kućanstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.”

Ističu da svi korisnici tržnih usluga na Sajmištu moraju imati dezinfekcijsko sredstvo te na vidim mjestima istaknute upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni i mjeri fizičkog distanciranja.

– Na prostoru Sajmišta korisnicima tržnih usluga strogo je zabranjeno ostavljanje komunalnog otpada, plastičnog otpada i tekstilnog otpada, a dozvoljeno je ostavljanje papira i kartonske ambalaže. Kako bi se nesmetano obavljao rad i poslovanje, svi prodavači i posjetitelji dužni su pridržavati se reda i zakonskih propisa – objašnjavaju u Komunalcu.

Naglašavaju da je u slučaju nepravilnosti, narušavanja javnog reda i mira te u slučaju nezakonite prodaje robe, Komunalac dužan zatražiti uredovanje nadležne inspekcije i policije.