Ilustracija
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Tri prometne nesreće dogodile su se u Koprivnici u posljednja 24 sata, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

U Ulici Zvirišće u petak oko 18:25 55-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Citroen varaždinske registarske oznake iz smjera Ulice Nikole Sertića. Bio je pod utjecajem alkohola 1,10 promila. Uslijed nepropisnog kretanja unazad stražnjom stranom vozila udario je u prednji dio osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji vozač. Protiv 55-godišnjeg vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se na državnoj cesti broj 2 Štaglinec – Starigrad u petak oko 19:30. Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom 25-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine, a u namjeri izbjegavanja direktnog udara u 14-godišnjaka koji je nepropisno prelazio kolnik, prednjim dijelom vozila udario u spomenutog pješaka te je vozilo sletjelo na travnatu površinu gdje je udarilo u betonski šaht i stup. Pješak nije zadobio ozlijede. Protiv vozača i pješaka bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti. Dodajmo da je vozač upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom Opel bjelovarske registarske oznake za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla.

Na istoj državnoj cesti broj 2 Štaglinec – Starigrad dogodila se još jedna prometna nesreća danas oko 6:50. 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,39 promila upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW. Uslijed nepropisnog kretanja vozač je sletio van kolnika niz zemljani nasip te se zaustavio u niskom raslinju. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.