Petak, 19. travnja 2024.

Stranka GLAS osnovala županijsku organizaciju u Podravini i Prigorju

Građansko-liberalni savez (GLAS) osnovao je županijsku organizaciju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Za predsjednika je izabran Željko Berend, nekadašnji vijećnik Gradskog vijeća grada Križevaca. Potpredsjednice su vijećnica Općinskog vijeća Općine Peteranec Brigita Benjak i nekadašnja koprivnička gradska vijećnica, aktualna predsjednica Udruge žena s bolestima dojke “Nada” Željka Zetović. Tajnik županijskog GLAS-a je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ledinska iz Koprivnice Goran Perišić.

Za članove predsjedništva županijske organizacije izabrani su nekadašnji općinski vijećnik Drnja Stjepan GolubićMario Hasanac i aktualna dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec.

“Članovi naše novoosnovane organizacije, od samog osnivanje stranke predvođeni županijskom povjerenicom Melitom Samoborec, osnovali su pet podružnica, u općinama Drnje, Hlebine i Gornja Rijeka te gradovima Križevci i Koprivnica. Temeljem osnovanih podružnica stekli su se uvjeti za osnivanje županijske organizacije te smo pokrenuli potrebne statutarne procese”, rekao je novoizabrani predsjednik Berend.

Dodao je kako se nada da će se nakon osnivanja županijske organizacije podravsko-prigorski GLAS “još više uspjeti približiti sugrađanima” te “uspješno prezentirati programe stranke, kako na nadolazećim parlamentarnim izborima, tako i na lokalnim izborima sljedeće godine”.

U skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom i preporukama osnivačka skupština je
organizirana elektroničkim putem.

zatvori