Četvrtak, 18. travnja 2024.

Tomislav Stipić: Da se sutra krene igrati, bili bismo spremni za utakmice

Nogometaši Slaven Belupa današnjim su treninzima završili prvi tjedan aktivnosti nakon povratka na koprivnički Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš.

Pod vodstvom trenera Tomislava Stipića i njegovog stručnog stožera, Slavenaši su trenirali svakodnevno u grupama po pet igrača te uz prisustvo jednog trenera i jednog fizioterapeuta pridržavajući se svih zadanih mjera.

– Jako je dobar osjećaj ponovno vidjeti svoju ekipu, ljude koji nose naš dres i predstavljaju naš klub. Vratili smo se u neku, nazovimo, “polunormalu”, ali i to je nama u stručnom stožeru bilo dovoljno da budemo izuzetno sretni. Veseli nas i činjenica da su svi igrači zdravi i da su ovaj neobičajan izazov koji je stavljen pred nas shvatili ozbiljno te na svakom treningu imaju maksimalan pristup od prve do zadnje minute – kazao je Stipić, a objavljeno je na Slavenovim službenim stranicama.

Velika je razlika između treninga u grupama i momčadskih treninga.

– Ova vrsta treninga sigurno ne ispunjava u potpunosti potrebe igrača i ne veseli ih kao što bi ih veselio momčadski trening. Također, za nas trenere ovo je vrlo kompleksna situacija. Imamo po šest grupa svakog dana, praktički smo od jutra do mraka na terenu. Moramo zadovoljiti taktičke, tehničke i fizičke segmente, ali i one socijalne. Pažljivo smo birali i oblikovali grupe prema našim zahtjevima koje imamo u igri. S obzirom na to da svaka grupa ima različiti zadatak i različitu svrhu treninga, možete pretpostaviti koliko energije troši jedan dan treninga. Situacija zahtijeva veliku kreativnost i požrtvovnost, ali tu moram pohvaliti i moje trenere i moje igrače koji na najbolji mogući način odgovaraju na svaki zahtjev koji stane pred njih.

Stipićeva momčad bit će u potpunosti spremna za nastavak natjecanja.

– Trener sam koji treninge i razvoj planira kroz godinu dana. To sam naučio iz vlastitog iskustva i smatram da je to pravi strateški put. Da se sutra krene igrati, moji igrači, stručni stožer i ja bili bismo spremni za utakmice.

Istaknuo je i pohvalio trener Stipić i ostale svoje suradnike.

– Moram istaknuti našeg Daju, Zdravka Međimorca, i njegov tim. Dočekali su nas savršeni tereni što nam uvelike olakšava rad. Također, direktor Kerovec zaslužuje sve pohvale. Čovjek je non-stop u kontaktu s HNS-om i Kriznim stožerom te nam sugerira kako da se ponašamo i kako da poštivamo sve zadane mjere. Naši fizioterapeuti, Robert i Marko, kada ih vidim kako su na stadionu cijeli dan, kako nose ona “svemirska odijela”, zaista ih moram pohvaliti. Jednostavno se svi u klubu trude najbolje što mogu, a ja vjerujem da će nam se svima to vratiti kroz buduće pobjede – zaključio je Stipić.

(NK Slaven Belupo)

zatvori