Utorak, 16. travnja 2024.

UKINUTE PROPUSNICE Štimac: Okrećemo se našim redovnim zadaćama i nadamo se da se ovo više neće ponoviti

Otkako je stupila na snagu zabrana napuštanja prebivališta, policijski službenici izvršili su više od 78.000 kontrola propusnica

Noćas u ponoć ukinuta je zabrana putovanja između županija, podsjetio je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

– Što se tiče policijskih službenika, završilo je razdoblje s kakvim se nikada do sada nismo susreli, a nadam se da više nikada i nećemo – kazao je Štimac.

>> FOTO/VIDEO U Koprivnici preminula još jedna osoba, ravnateljica Doma za starije podnijela ostavku

>> Devčić: Sve do sada preminule osobe bile su visoke životne dobi i imale su teške kronične bolesti

Od stupanja na snagu zabrane napuštanja mjesta prebivališta do noćas u ponoć policijski službenici izvršili su više od 78 tisuća kontrola propusnica, što je, kako je rekao Štimac, bio strahovito velik posao. U 600 slučajeva zatekli su građane koji nisu imali važeće propusnice pa ih vratili odakle su došli.

Također, građanima koji prelaze državnu granicu više se ne izdaje mjera obavezne samoizolacije, napomenuo je Štimac.

– Do sada smo kontrolirali oko 3.500 građana i provjeravali poštuju li mjeru samoizolacije. 70 građana zatekli smo u kršenju te mjere, a njih petero to je napravilo dva puta – kazao je načelnik Policijske uprave.

Štimac je zahvalio svim policijskim službenicima koji su u proteklom razdoblju odradili taj velik posao te stanovnicima županije na disciplini koju su pokazali. Od danas, rekao je, policijski službenici okreću se svojim redovnim zadaćama.

zatvori