Izvor: RK Podravka
Podravka Vegeta i službeno je potvrdila novu igračicu čije se ime prije desetak dana pojavilo na Wikipediji i koja je prvo pojačanje kluba za sljedeću sezonu. Ona je Julija Dumanska, članica rumunjske ženske rukometne reprezentacije i dosadašnja igračica Ramnicu Valcee s kojim je posljednje dvije sezone nastupala u Ligi prvakinja i EHF Kupu.

– Uzbuđena sam zbog dolaska u Koprivnicu i igranja za Podravka Vegetu. Veselim se novom iskoraku u svojoj karijeri te dolazak u Podravka Vegetu smatram velikim izazovom. Očekujem da ću se brzo prilagoditi novoj sredini te da ću uživati igrajući u Koprivnici. Mislim da u sljedećoj sezoni možemo napraviti velike stvari i odlične rezultate. Pratila sam Podravku ove godine u Ligi prvakinja i EHF Kupu u kojem je ekipa odlično igrala, a smatram da se niz dobrih ili još boljih igara može nastaviti i u sljedećoj sezoni – kazala je Dumanska prilikom potpisivanja ugovora.

Koprivnica i Podravka nisu joj nepoznanica s obzirom na to da je rumunjska rukometna ikona Mariana Tirca godinama igrala ovdje, a trenera Zlatka Saračevića zna kao vrhunskog igrača i osobu koja uspješno vodi klub protekle dvije sezone.

Dumanska je rođena 1996. godine u Ukrajini. S 14 godina odlazi igrati u Rumunjsku, a prije četiri godine dobila je rumunjsko državljanstvo i počela igrati za nacionalnu reprezentaciju.

U seniorskoj karijeri nastupala je za Baia Mare s kojom jednom osvaja rumunjski Kup te dva puta rumunjski Superkup. Nakon toga prelazi u Craiovu s kojom osvaja EHF Kup, a potom odlazi u Râmnicu Valceu s kojom osvaja rumunjski Superkup i rumunjsko prvenstvo. Yuliya je 2019. godine proglašena najkorisnijom igračicom rumunjske lige (MVP), a za istu sezonu dobila je nagradu za najbolju vratarku.

Iskustvo igranja u europskim utakmicama skupila je igrajući Ligu prvakinja dvije sezone s ekipom Baia Mare i jednu s Râmnicu Valceom, a dvije sezone igrala je i EHF Kup.

U dresu seniorske rumunjske reprezentacije nastupila je 45 puta, a s juniorskom reprezentacijom osvojila je broncu na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2016. godine.

Portal handball-planet.com u svojem godišnjem izboru najboljih mladih igrača (Young World Player of the Season) 2018. godine dodjeljuje joj čak dvije nagrade: proglašena je za najbolju mladu vratarku, ali i najbolju mladu igračicu.

(RK Podravka)