Četvrtak, 25. travnja 2024.

Šest igračica otišlo iz Podravka Vegete, one koje su ostale bez prigovora su prihvatile smanjenje plaća

Nakon što su poništena sva domaća rukometna natjecanja u aktualnoj sezoni, a ubrzo potom i EHF Kup u kojem je Podravka Vegeta trebala igrati polufinale, u koprivničkom rukometnom klubu morali su povrh svega i ‘stegnuti remen’ kako bi osigurali opstojnost kluba u narednom razdoblju.

U takvim novonastalim okolnostima, jedna od mjera bilo je i smanjenje novčanih primanja igračicama kluba. One su shvatile ozbiljnost situacije i svjesne su izazova pa su bez pogovora prihvatile odluku o smanjenju primanja do smirivanja situacije, odnosno početka natjecanja u narednoj sezoni. U klubu ističu da su na to posebno ponosni.

S igračicama koje su ranije iskazale želju za promjenom kluba obavljeni su razgovori kako bi se suradnja sporazumno raskinula; iz kluba kažu da, s obzirom na poništenja natjecanja, nije imalo nikakvog smisla zadržavati te igračice u Koprivnici. Dogovori su na kraju postignuti i RK Podravka sporazumno je raskinula ugovore s Anom Debelić, Elenom Gjeorgjievskom, Jovanom Risović, Tjašom Stanko, Andreeom Ianasi i Anetom Benko.

Igračice koje su ostale u klubu nastavit će s treninzima na otvorenom do kraja svibnja, u lipnju je stanka, a u srpnju počinje novi ciklus priprema za rukometnu sezonu. (RK Podravka)

Kamo odlaze sada već bivše Podravkašice
  • Tjaša Stanko karijeru će nastaviti u jednom od najboljih francuskih klubova, Metzu
  • Jovana Risović odlazi u slovenski Krim
  • Ana Debelić pojačat će redove ruske Astrahanočke
  • Elena Gjeorgjievska karijeru nastavlja u rumunjskoj Maguri
  • Još nije poznato za koje će klubove zaigrati Aneta BenkoAndreea Ianasi koja se ozlijedila na samom početku svoje karijere u Koprivnici. Prema glasinama, Ianasi bi mogla za Gjeorgjievskom u Rumunjsku

U kuloarima se već naveliko spominju i imena potencijalnih pojačanja Podravke u novoj sezoni, no o tome će više biti poznato u skorijoj budućnosti.

zatvori