Snimio Marko Posavec.
Čelnik županijske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske Mladen Kešer i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić obratili su se danas u Koprivnici medijima.

Kešer je svoje kritike usmjerio prvenstveno prema županu Darku Korenu i Županijskoj upravi:

– … koja bi trebala biti vjerodostojna, ogledalo pravde, mjesto gdje nema nepotizma i političke korupcije… A ona je vrelo baš korupcije, nepotizma, neiscprnih prljavih radnji koje se rade u instituciji Županije – kazao je Kešer.

Naveo je slučaj bivše šefice ispostave Ureda državne uprave u Križevcima Jadranke Širole koja je lani uzela otpremninu za prestanak radnog odnosa u iznosu od oko 200.000 kuna pa se onda zaposlila u novom županijskom Upravnom odjelu za opću upravu na mjestu savjetnice za imovinska prava.

– Vjerujem da se to ne smije događati. To možda i je po zakonu, ali je moralna nula – ustvrdio je predsjednik županijskog SDP-a.

Snimio Marko Posavec.

Kešer je podsjetio i na slučaj bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića, ali je naveo i da su u školama u Korenovo vrijeme zaposleni ljudi s lažnim diplomama.

– Stoga tražim od Darka Korena da podnese neopozivu ostavku zajedno sa svojim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratkom Ljubićem, iz razloga političke korupcije i nepotizma. Stranačka iskaznica zamjenjuje osobnu iskaznicu. To se ne smije događati – rekao je Kešer.

Parlamentarni izbori održat će se 5. srpnja, Sabor je raspušten, a prvi čovjek županijskog SDP-a kaže da četvorica aktualnih saborskih zastupnika iz naše županije više ne smiju dobiti novi mandat. – Zato jer za Podravinu i Prigorje nisu učinili… Neću reći baš ništa, ali nisu učinili dovoljno.

Snimio Marko Posavec.

Uz Kešera na konferenciji je bio i potpredsjednik stranke Rajko Ostojić. Ponovio je da je Koprivničko-križevačka županija jedina županija u kojoj je koronavirus ušao i u bolnicu i u dom za starije. Smatra i da je ravnateljica Doma Vesna Križan ostavku trebala dati ranije, kada je za mjesto u Domu dobila stan:

– U jednom starom sustavu bio je jedan moralni integritet: Imaš kuću, vrati stan. Ovdje, kod nje, kod HDZ-a, očito vrijedi: Imaš stan, daj ga meni, a ja ću ti dati postelju u Domu za starije i nemoćne – kazao je Ostojić.

Snimio Marko Posavec.

Ostojić se ponovno zapitao i zašto u Podravinu i Prigorje ni zbog jedne od nedavnih situacija nisu došli HDZ-ovi ministri.

– Beroš, Bedeković, Butković, koji se tiču vaše županije. Zašto Beroš nije došao u županiju? Zašto Bedekovićka nije posjetila Dom za starije i zašto Butković nije došao zbog brze ceste? – rekao je.

Spomenuo je i pitanje poslovnog prostora koji je Županijski nogometni savez kupio od HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Felaka te zaključio:

– Imate grad bez prireza. Imate grad koji najviše ulaže u studente, gdje sva djeca idu u vrtić. Imate grad koji ulaže izuzetno u kvalitetu života, a takvi su i Križevci, takva je cijela županija. Umjesto da budete županija broj jedan, vi ste postali županija slučaj, županija afera, i to sve u nekoliko mjeseci.

U SDP-ovom prijedlogu programa i projekata za Koprivničko-križevačku županiju navedeno je šest stavki. To su brza cesta Križevci – Koprivnica – Mađarska, brza cesta Varaždin – Koprivnica – Osijek, cesta Kalnik – Ljubešćica, drugi kolosijek željezničke pruge, vraćanje Podravke na popis tvrtki od strateškog državnog interesa, obnova koprivničke bolnice i usmjeravanje bolnice u centar izvrsnosti, izgradnja domova za starije i nemoćne te izgradnja sportskih dvorana. Kešer smatra da se sve to može napraviti u četiri godine.

Snimio Marko Posavec.