Utorak, 16. travnja 2024.

Pri kraju 2,1 milijun kuna vrijedni radovi na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u Draganovcu

Koprivničke vode privode kraju više od dva milijuna kuna vrijedne radove na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u Bukovačkoj ulici, Ulici Sveti Vid i u Ulici Mirni dol u prigradskom naselju Draganovec.

Riječ je o projektu čiji je cilj unaprijediti vodnokomunalnu infrastrukturu u Draganovcu radi poboljšanja ekološkog stanja i doprinosa korištenju zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju, navode iz Gradske uprave. Završetak radova očekuje se u lipnju.

Za navedenu investiciju Koprivničke vode prošle su godine potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.542.100,00 kuna bez PDV-a, u sklopu natječaja za provedbu podmjere 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.1. “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Radove na 680 metara dugoj vodovodnoj i 1.010 metara dugoj kanalizacijskoj mreži danas su obišli koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

(Grad Koprivnica)

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
zatvori