Četvrtak, 25. travnja 2024.

UOČI POLUFINALA KUPA Bogojević: Nogomet bez publike nije nogomet, ali ulog je velik, bit ćemo spremni

Slaven Belupo ove neobične sezone ima priliku ostvariti povijesni uspjeh i osvojiti Hrvatski nogometni kup. Prva prepreka na tom putu bit će im zagrebačka Lokomotiva.

Polufinalna utakmica igrat će se ove subote na koprivničkom stadionu “Ivan Kušek – Apaš”. U drugom polufinalu, dan kasnije, snage će odmjeriti Rijeka i Osijek.

– Utakmica s Lokomotivom je ona na koju smo stavili potpuni fokus i tako se ponašamo posljednja tri tjedna od kad smo ponovno zajedno. Iako je iza nas neočekivana pauza, spremni smo i puni motiva jer imamo priliku napraviti veliki rezultat. Atmosfera u svlačionici je odlična i s nestrpljenjem čekamo subotu navečer i utakmicu – rekao je za Dravu.info Bruno Bogojević.

Je li stanka zbog koronavirusa utjecala na formu momčadi?

– Teško je procijeniti u kakvoj ćemo formi biti u subotu jer se nikada do sada nismo našli u ovakvoj situaciji. Radili smo dobro i naporno i vjerujem da ćemo biti pravi u subotu. Ovakve utakmice donose poseban motiv jer je ulog u njima velik tako da ne brinem za formu, bit ćemo spremni – smatra Bogojević.

Polufinale Kupa, kao i ostatak sezone Hrvatski Telekom Prve lige, igrat će se pred praznim tribinama.

– Nogomet bez publike nije nogomet, ali mi smo profesionalci i ne smijemo dopustiti da to utječe na nas. Sigurno će na početku biti malo čudno, ali od prve do 90. minute bit ćemo fokusirani na igru tako da nećemo ni primijetiti da nema publike.

I na kraju riječ-dvije o protivniku…

– Lokomotiva je jedna odlična momčad koja zaslužuje sav naš respekt, ali straha nema. Bili su u najboljoj formi u ligi prije prekida, ali i tada bismo vjerovali da ih možemo svladati. Svjesni smo svojih kvaliteta, trener Stipić i stručni stožer ukazuju nam svakodnevno kako možemo do pobjede i na nama je da u subotu razveselimo kako sebe, tako i Koprivnicu i sve naše navijače – zaključio je Bogojević.

Utakmica na Apašu počinje u 20 sati i 15 minuta.

zatvori