Petak, 29. ožujka 2024.

Podravina i Prigorje: Preminula još jedna osoba, nema novooboljelih, čekaju se rezultati 42 uzorka

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako je preminula još jedna osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus. Priopćili su i kako zasad nema novih slučajeva zaraze.

– Obavještavamo javnost kako na području Koprivničko-križevačke županije trenutno nema novooboljelih od bolesti COVID-19, a u toku današnjeg dana očekuju se rezultati 42 uzorka sa sumnjom na koronavirus koji su izuzeti u protekla 24 sata – piše u priopćenju.

>> Koronavirus u Hrvatskoj: Šest novih slučajeva, tri osobe preminule, postotak pozitivnih testova i dalje je u padu

U koprivničkoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” preminula je osoba starije životne dobi  iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je uz oboljenje COVID-19 infekcijom imala i značajan komorbiditet. Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Na području Koprivničko-križevačke županije COVID-19 infekcija je aktivna kod 47 osoba, a od početka epidemije je ukupno zabilježeno 87 oboljenja. Izliječeno je 28 osoba, a 12 osoba starije životne dobi s teškim kroničnim bolestima je preminulo s koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi bolest COVID-19 bila pod nadzorom.

zatvori