Srijeda, 27. ožujka 2024.

Maturanti će imati zajedničku povorku, norijada možda krajem ljeta

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek održali su u gradskom parku kod paviljona sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima škola, povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja.

– Ponosan sam što je Grad Koprivnica uz vas kroz cijelo vaše školovanje, od vrtića pa do fakulteta i što vama i vašim roditeljima omogućavamo brojne dodatne pogodnosti i sadržaje kako bi lakše i kvalitetnije proveli svoje školske dane. Ovu školsku godinu svakako ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, isprepletenu mnogim velikim događajima, a ponajviše po uvođenju online nastave zbog epidemije koronavirusa – poručio je maturantima Jakšić.

Dodao je da su maturanti i nastavnici pokazali visoku spremnost na prilagodbu novim načinima i metodama predavanja, učenja i ispitivanja.

– Pokazali ste discipliniranost u izvršavanju svojih zadaća, seminara i projekata u koje ste ugradili ne samo svoje znanje, nego i kreativnost i snalažljivost u izradi sadržaja za koje gotovo da nije bilo prethodne najave i vježbe. Takvi mladi ljudi, kao što ste vi, temelj su našeg društva i uz vas vjerujem da nas čeka bolja i svijetlija budućnost – objasnio je Jakšić.

Osim toga, na sastanku se razgovaralo i o norijadi koju je nemoguće održati zbog situacije s epidemijom koronavirusa, odnosno zbog mjera ograničavanja društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima.

Na sastanku je odlučeno da se u idućim danima organizira zajednička povorka maturanata Srednje škole Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović prema uputama i protuepidemijskim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Norijada je prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata odgođena za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti. Do tada, maturantima želimo čim više uspjeha na završnim radnjama i ispitima – poručuju iz Gradske uprave.

(Grad Koprivnica)

zatvori