Četvrtak, 18. travnja 2024.

MAJČIN JE DAN Kristina i Ajša: Majčinstvo je izazov, neizmjerna ljubav, strpljenje, odnos pun povjerenja

Majčin je dan. Drugu nedjelju u svibnju svake godine posvećujemo najvažnijim osobama u našim životima, osobama koje su nam podarile život i vodile nas kroz njega.

Biti majka znači veliku požrtvovnost, nesebičnost, strpljivost, hrabrost, ustrajnost i, naravno, ljubav. To su nam potvrdile dvije majke s kojima smo popričali o tome što za njih znači majčinstvo.

Ustupila Kristina Zadravec.

– Majčinstvo je za mene izazov. Neizmjerna ljubav. Strpljenje – napisala nam je Koprivničanka Kristina Zadravec koja sada živi u Varaždinu. Majka je troje djece pa najbolje zna koliko je majčinstvo teško, no tu ulogu ne bi mijenjala ni za što.

– Ima dana kad bi se zatvorila u kutak sobe i ne izlazila van, mislim da je svakome tako. Biti mama ponekad je naporno, pogotovo dok sam sama s njih troje, ali vrijedi. Ne žalim ni sekunde za tom odlukom. Dok vidiš kako ulažeš taj svoj trud u male ljude. Nikad to ne bi nazvala mukom, već ulaganjem. Sebe prenosiš svojoj djeci.

S ponosom je majka i Ajša Suhan rodom iz Glogovca. Ona sa svoje dvije djevojčice, suprugom, tri mačke i psom živi u Pustakovcu.

– Majčinstvo u pravom smislu te riječi je za mene zapravo započelo onog trena kad su mi Lejlu u rodilištu stavili na mene onak svu zgužvanu i glasnu. Taj tren nema ničeg oko mame… Samo ona i taj mali smežurani i glasni smotuljak čiste ljubavi i sreće.

Ustupila Ajša Suhan.

Majčinstvo je najljepša, ali i najteža stvar na svijetu, pogotovo kada ne možete pomoći svom djetetu. To su za Ajšu najteži trenuci ovog poziva.

– Najteži, najnaporniji dio majčinstva je kada ti je dijete bolesno, a ti na to ne možeš utjecati. U ovih 11 i pol godina koliko sam mama, najteže i najnapornije mi je bilo dok sam s Vanjom provela noć u bolnici radi napadaja slijepog crijeva i dok mi je Lejla nakon rođenja završila u inkubatoru. Gledaš ih, tu si, grliš, maziš, pjevaš pjesmice, a u sebi se raspadaš jer znaš da ne možeš maknut tu bol/bolest.

Zato toliko puno znače svi oni iskreni razgovori puni ljubavi, sreće i razumijevanja. Iz toga se često rađa i prijateljski odnos što za Ajšu, majku dvije djevojčice, puno znači.

– Imamo odnos pun povjerenja i zapravo smo više prijateljice nego roditelj i djeca. Drago mi je da s njima nisam nikada imala većih problema, možda je to upravo zbog toga.

Svim požrtvovnim majkama punima ljubavima želimo sretan Majčin dan! Želimo da vam se sva ljubav koju ste pružile vrati natrag.

zatvori