Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ksenija Ostriž: Naše škole su spremne za učenike, radit će i školska kuhinja

Prema najnovijoj preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka se sva djeca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i učenici s teškoćama u razvoju koji imaju svog pomoćnika u nastavi mogu vratiti u školske klupe. Isto vrijedi i za vrtićarce.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž rekla je da su koprivničke škole spremne. Dodala je da su odradili sastanke s ravnateljima i dogovorili protokole koji se moraju poštivati u samim školama.

>> Objavljene nove preporuke za vrtiće i razrednu nastavu, vrijede od ponedjeljka

– Najveću odgovornost imat će učiteljice. Ne sumnjam da će one taj posao obaviti odlično. To je nešto na što su one navikle, neprestano su s njima u razredima i brinu o njima – rekla je Ostriž.

Ostriž je objasnila da su ustanovili procedure, način na koji se djeca prihvaćaju kad dođu u školu, način na koji se skinu i odlaze u svoje učionice koje su posložene tako da ima dovoljno mjesta i razmaka.

– Školska kuhinja funkcionirat će kao i do sada, jedino što će biti više pauzi za ručak pa neće svi istovremeno ići u kuhinju. Ipak, prvih nekoliko dana neće biti toplih obroka – zaključila je Ostriž i preporučila roditeljima da razgovaraju s djecom i objasne im da je potrebno održavati fizičku distancu i higijenu.

zatvori