Subota, 20. travnja 2024.

Koren: Gnušam se likova koji koriste pandemiju i situaciju u Domu za starije i nemoćne za političke igrice

Od 1. siječnja do 10. svibnja prošle godine u Podravini i Prigorju umrlo je 510 osoba, a u istom razdoblju ove godine 12 manje, odnosno 498.

Zbog ulaska virusa u Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivničko-križevačka županija jedna je od županija najteže pogođenih infekcijom COVID-19.

– Od početka epidemije evidentirane su ukupno 92 osobe zaražene koronavirusom. Oporavile su se 62 osobe. Nažalost, 14 ih je preminulo pri čemu je njih 13 bilo iz Doma – rekao je župan Darko Koren na današnjoj konferenciji za medije.

Što se tiče ukupne smrtnosti, na konferenciji je iznesen podatak da je od 1. siječnja do 10. svibnja prošle godine na području Koprivničko-križevačke županije umrlo ukupno 510 osoba, a u istom razdoblju ove godine 12 manje, odnosno 498.

Kada je riječ o preminulim štićenicima Doma, župan je kazao kako su to bile osobe visoke životne dobi, većina ih je bila nepokretna ili polupokretna, lošeg općeg zdravstvenog stanja i one su kao takve bile najrizičnije i najizloženije vanjskim utjecajima; koronavirus je nažalost krivac za njihov završetak života, rekao je župan te istaknuo je da ga žalosti iskorištavanje bolesti i ovakve teške situacije za političko prepucavanje i skupljanje političkih bodova:

– Cijelo vrijeme zadnja dva mjeseca nastojim kao župan i odgovorna osoba zauzeti poziciju koja nije nametljiva. Imao sam, naravno, svoju ulogu u svim tim procesima i smatram da smo kao Županija i Stožer odradili sve ono što se objektivno moglo odraditi – kazao je.

Koren smatra da su to učinili i djelatnici Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” i zaposlenici Doma koji su proživljavali dane u svojim životima i karijerama kojih će se sjećati dok su živi.

– U takvim uvjetima djelovati i raditi, u jednom strahu za sebe i svoje obitelji i na kraju krajeva biti odgovoran da nekome ne napravite zlo, mislim da su ljudi zaista zavrijedili da im se zahvali i da ih se pohvali, a ne da netko to koristi u političke svrhe. Vidjeli smo da svako malo dođe netko na prostor naše županije i koristi temu pandemije i korone za porukice i igrice, političke bodove. Gnušam se takvih likova i takvih ideja da se to koristi u te svrhe – zaključio je Koren.

zatvori