Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Serija značaka na ovaj ili onaj način vezanih uz sport

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

U gornjem redu značkice su rukometnih klubova. Prva s lijeva u prvom i trećem redu su od velikog Podravkinog konkurenta Union Damen Handball Club Hypo Sudstadt. Slijedi značkica Muškog RK Skopje, nekadašnjeg proizvođača sportske odjeće i sportskog sponzora Yassa iz Varaždina. Slijede Čateks iz Čakovca i značka Kupa veterana i veteranki u Umagu, u doljnjem redu osim značkice Hypa tu su i tri Vesne iz Sombora, kluba koji je trenirao Josip Samaržija, a igrala Ana Samaržija.

U srednjem redu lijevo je značkica Rukometnog saveza Vojvodine, a desno Turnira prvakinja Yassa u Varaždinu 1984. I na kraju ona značka-točkica u sredini uspomena je na gostovanje japanske ženske omladinske reprezentacije u Hrvatskoj, koja je dio priprema obavila u Koprivnici. Japanke su iz Koprivnice otputovale na Svjetsko omladinsko prvenstvo u Nigeriju.

Značku sam dobio od svjetski poznatog japanskog trenera s najkraćim prezimenom: čovjek se zvao Kaoru I. Da, I mu je bilo prezime.

U rujnu 1989. godine odigrana je i prijateljska utakmica, pa prisjetimo se.

Podravka – Omladinska reprezentacija Japana 25:19 (11:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana. Gledalac 250. Suci: Miodragović i Banić (oba Bjelovar).

PODRAVKA: Milisavić, Bakai 2, Pavlović 4, Špoljar 6, Abdurahmanović 4, Brusač, Žužul 4, Kraljić, Saračević, Šiletić, Papac 1, Sinjerec, Gregurić 4, Barač. TRENER: Josip Samaržija.

OMADINSKA REPREZENTACIJA JAPANA: Kamatsuzaki, Chiba, Take-Vosohi 6, Hfbtno 5, Vanata, Mori 2, Ubukata 1, Izuka, Ueda, Higi, Normira, Shuin, Kiriva, Nishida, Nish Imuna 2, Tanimoto 3. TRENERA: Kaoru I.

Ivo Čičin-Mašansker
Koprivnička sportska povijest 

zatvori