Utorak, 26. ožujka 2024.

Koprivnička sportska povijest: Kako je nogomet prije 15 godina spojio danas poznate i moćne ljude

Piše Goran Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Ne kaže se bez razloga da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a danas vam donosimo fotografiju koja pokazuje kako je nogomet prije 15 godina spojio danas poznate i moćne ljude.

Nakon finala Kupa Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije između Koprivnice i Kalinovca, na Gradskom stadionu u Koprivnici uslijedila je dodjela medalja i priznanja, a društvo na fotki doista je zanimljivo.

Krećemo s lijeve strane, gdje je prvi glavni sudac utakmice Marinko Beljo iz Svetog Ivana Žabna, danas direktor sigurnosti u Podravki. Do njega je mladi i perspektivni sudac Mišel Jakšić, aktualni gradonačelnik Koprivnice.

Gospodin u odijelu je Marijan Matočec, tada delegat, a danas poznati i priznati hrvatski vinar koji “rastura” i na međunarodnim izložbama vina. Dama u žutom dresu je pomoćna sutkinja Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta koja je u međuvremenu izgradila sjajnu međunarodnu karijeru, “mahala” je u finalu Lige prvakinja te finalu Europskog prvenstva za nogometašice.

Slijede aktualni koprivničko-križevački župan Darko Koren te bivši hrvatski i međunarodni nogometni sudac Draženko Kovačić, obojica iz Križevaca.

I trojac s desne strane izgradio je respektabilne karijere. Darko Sobota je koprivničko-križevački dožupan i šef županijskog HDZ-a, Slavko Tucaković je glavni zapovjednik hrvatskih vatrogasaca, dok je Robert Kerovec postao tehnički direktor u Slavenu Belupu.

Goran Čičin-Mašansker
Koprivnička sportska povijest

zatvori