Petak, 19. travnja 2024.

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ od ponedjeljka ima novo radno vrijeme

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica od ponedjeljka, 1. lipnja radi prema novom radnom vremenu za korisnike.

Novo radno vrijeme:

  • Od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati
  • Prve tri subote u mjesecu od 8 do 13 sati

Korisnici mogu u skladu s posebnim uputama ulaziti u prostor knjižnice kroz uobičajeni ulaz u haustoru te koristiti usluge posudbe i povrata građe, učlanjivanja u knjižnicu, međuknjižnične posudbe i predavati zahtjeve za pretraživanje literature.

Čitaonica tiska ostaje zatvorena do daljnjeg, ali učenici i studenti mogu koristiti studijsku čitaonicu na Stručno-znanstvenom odjelu u svrhu učenja za ispite, državnu maturu i sl. i to prema posebnim pravilima koja su dostupna ovdje.

Iz koprivničke knjižnice preporučuju da se knjižnična građa naručuje unaprijed putem aplikacije, e-maila, telefona ili društvenih mreža. Korisnicima nije dozvoljen ulazak među police u knjižnici i samostalno traženje građe, već će knjižničari donijeti potrebnu građu. Knjige koje se vraćaju odlažu se u kutiju ispred pulta i idu u karantenu na 72 sata te se potom razdužuju.

Korisnici se mole da se prilikom dolaska obavezno pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite. Korisnike koji imaju povišenu temperaturu ili su bolesni moli se da ne dolaze u Knjižnicu ili Bibliobus zbog zaštite zdravlja drugih korisnika i osoblja.

Knjižničari će se kao i uvijek truditi pružiti uslugu kvalitetno i u najkraćem mogućem roku, no korisnici se pozivaju da budu strpljivi i da se pridržavaju navedenih uputa.

zatvori