Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NK TEHNIKA KOPRIVNICA Igor Bajalica: Škola nogometa i službeno je osnovana, cilj nam je biti stabilan trećeligaš

Početak priprema zakazan je za 5. srpnja

Nogometni klub Tehnika-Koprivnica i u sljedećoj će sezoni nastupati u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nogomet je još uvijek na čekanju, no klubovi ovo razdoblje koriste kako bi porješavali sve što mogu riješiti bez igranja.

Novosti ima i u koprivničkom četvrtoligašu Tehnika-Koprivnici. U kratkom intervjuu otkrio nam ih je predsjednik kluba Igor Bajalica.

Kako je situacija s koronavirusom utjecala na Tehnika-Koprivnicu?

– Kao i na sve nogometne klubove: preispitivanje trenutne situacije, razgovori sa sponzorima, igračima, stručnim stožerom i radnom zajednicom te razmišljanje o budućnosti. Zasad je situacija i više nego stabilna, prije svega zahvaljujući igračima, ali i ljudima koji brinu o klubu.

Tehnika-Koprivnica i u sljedećoj će sezoni biti četvrtoligaš. Kakve su ambicije za sezonu 2021./2022.?

– Da, ostali smo u Četvrtoj NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Jednoglasna odluka Uprave je da se dokažemo u ovoj ligi te da napredujemo korak po korak. Ambicije kluba su uvijek visoke, igrači su toga svjesni, tako da očekujem plasman u top 5 u narednoj sezoni. Sve ispod toga bit će neuspjeh.

Izvor: NK Tehnika Koprivnica (Facebook)

Hoće li biti mnogo promjena u igračkom kadru? Došao je Sabol…

– Veliki posao smo napravili u zimskoj stanci kada smo doveli sedam igrača te smo već tada bili spremni za dobar start u nastavak prvenstva, što su pokazali i rezultati u pripremnom periodu. Mogu potvrditi da će doći do manjih promjena unutar kadra, ali trenutno ne želim govoriti o imenima. Prvo ćemo odraditi dolazne transfere da bismo mogli razgovarati o izlaznim transferima. Točno je da je Dominik Sabol naše prvo pojačanje te mu ovim putem želim dobrodošlicu u naš klub.

Kada ćete početi s pripremama, s obzirom na raniji početak kup natjecanja?

– Planiramo drugi tjedan krenuti s treninzima i laganim zagrijavanjem za ono što slijedi u ljeti. Početak priprema je zakazan za 5. srpnja i očekujem maksimalan odaziv, osim studenata koji će kasniti par dana zbog ispitnih rokova. Budući da nam je Kup iznimno bitan, igrači su svjesni da nas očekuje drugačiji koncept priprema i dvije teške utakmice protiv branitelja naslova, Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Kakvi su budući planovi kluba, s obzirom na stalne promjene formata natjecanja u Trećoj i četvrtim ligama?

– Cilj je biti stabilan hrvatski trećeligaš s pogledom prema vrhu tablice, uz domaće igrače i produkte Škole nogometa. Kad smo već kod Škole nogometa, mogu potvrditi da je Škola nogometa formalno-pravno osnovana u suradnji s našim partnerima i evidentirana u Registru udruga. Škola će, uz jedinstveni koncept suradnje, ponuditi mladima mogućnost pravilnog psihofizičkog razvoja uz stručno osoblje, licencirane trenere, tajnika i voditelja Škole nogometa. Uvjeren sam da ćemo biti hit u gradu i okolici.

Kakav je odnos sa Slaven Belupom?

– Odnos je od prošlog ljeta uvijek bio korektan, mogu reći obostrano. Slaven je nositelj kvalitete, ne samo županije, već regije. To treba respektirati. Zajednički djelujemo i radimo na Gradskom stadionu te nas puno toga spaja. Osobno, nadam se da će se ovakav korektan odnos nastaviti i dalje.

zatvori