Srijeda, 17. travnja 2024.

IN MEMORIAM Preminula je Đurđica Kušak, članica Udruge žena Bakovčice i volonterka koprivničkog Crvenog križa

Dugogodišnja volonterka koprivničkog Crvenog križa te omiljena i aktivna članica Udruge žena Bakovčice Đurđica Kušak preminula je u u četvrtak, 28. svibnja u Koprivnici.

Đurđica Kušak rođena je 31. ožujka 1946. godine. Radeći u Izvoru pridružila se velikom broju svojih kolega i postala dobrovoljna darivateljica krvi. Krv je dala 59 puta. Dolazila je na redovne akcije, odazivala se na hitne pozive u bolnicu. Uz ovaj humani čin svoje je slobodno vrijeme posvetila volontiranju u raznim udrugama pa tako i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Volontirala je na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, u Socijalnoj samoposluzi, u trgovačkim centrima animirajući sugrađane za darivanje prehrambenih i higijenskih potrepština za potrebite korisnike.

“Uvijek kada smo je trebali ona je bila tu, na raspolaganju u svim našim aktivnostima. Vedra duha uvijek nasmijana, takva će nam zauvijek ostati u sjećanju”, piše na stranicama koprivničkog Crvenog križa.

Za svoja dobrovoljna darivanja krvi primila je priznanja Hrvatskog Crvenog križa: brončani i srebrni znak priznanja, te zlatnu kapljicu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a završnu zahvalnicu primila je na svečanosti u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 2019. godine.

Đurđica je bila i vjerna navijačica RK Podravke Vegete te nije propuštala ni jednu utakmicu, kako europsku tako i u domaćem prvenstvu.

“Prije svake gostujuće utakmice pobrinula se da curama pošalje podršku putem društvenih mreža”, piše na Facebook stranici koprivničkog rukometnog kluba gdje su se oprostili sa svojom vjernom navijačicom.

Izvor: Rukometni klub Podravka Vegeta (Facebook).
zatvori