Četvrtak, 28. ožujka 2024.

HDZ: Predstavljeni podravsko-prigorski kandidati za listu za Sabor, Felak prozvao Jakšića: Koprivnica se raspada

Felak: Svako Jakšićevo otvoreno pismo Vladi značilo je kilometar ili dva manje ceste prema Koprivnici

Predsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Darko Sobota i potpredsjednik županijskog HDZ-a, saborski zastupnik Damir Felak obratili su se danas medijima.

Podravsko-prigorski HDZ za listu za Sabor predložit će dosadašnjeg zastupnika Damira Felaka, načelnika Općine Sveti Petar Orehovec Franju Poljaka, predsjednicu županijske Mladeži HDZ-a Sonju Celiščak te predsjednika županijske organizacije i dožupana Darka Sobotu. Ti će prijedlozi biti upućeni stranačkoj središnjici u Zagreb.

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota osvrnuo se na tvrdnje političkih protivnika, prije svega SDP-ovog Rajka Ostojića koji je i danas bio u Koprivnici:

– Čovjek kojega, kao i Bernardića, gotovo četiri godine nije bilo na ovim prostorima. Ljudi koji nisu dolazili dok smo mi uz pomoć upravo ove Vlade, Vlade HDZ-a i koalicijskih partnera, ali prije svega i našeg predsjednika i premijera Andreja Plenkovića, gradili našu Koprivničko-križevačku županiju i ovaj prostor na kojem živimo – kazao je.

Sobota je pobrojao da je Vlada u koprivničku bolnicu uložila 90 milijuna kuna, od magnetne rezonance do dnevne bolnice i drugoga, zatim infrastrukturne projekte, prije svega aglomeracije Koprivnica i Đurđevac, te vrlo značajan projekt modernizacije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge uz sve popratne zahvate i radove:

– Dakle, investicija koja je najveća u Republici Hrvatskoj, jača od toliko spominjanog Pelješkog mosta. Početak radova očekuje se 25. svibnja, znači kroz koji dan – podsjetio je Sobota.

Snimio Marko Posavec.

Tu je i brza cesta za koju je osigurano 266 milijuna kuna, uskoro će završiti natječaj i birat će se najbolji ponuđač, dodao je Sobota.

– Pa o čemu to onda gospodin Ostojić priča kad dođe u Koprivničko-križevačku županiju? Smatra li on nas Podravce i Prigorce smatra “restartiranima”, “retardiranima”, i uvjerava nas u nešto što zapravo nije istina. Šire se neistine, šire se laži i obmanjuje se javnost – rekao je Sobota i zaključio da Bernardića i Ostojića nigdje nije bilo dok su se ti projekti pripremali zajedno s Vladom HDZ-a, a birači će znati razliku.

Ova je godina trebala biti sasvim drugačija, kazao je HDZ-ov saborski zastupnik iz netom raspuštenog saziva Damir Felak. BDP je rastao, udio duga u BDP-u padao, no onda se pojavio koronavirus na koji nitko nije računao. Ipak, Vlada je u svom mandatu uspjela spasiti Agrokor, a izuzetno je dobro reagirala i na izazov pandemije, kazao je Felak:

– Svi pokazatelji pokazuju da je ova Vlada dala izvanredan odgovor na oba ova izazova: sačuvala je Agrokor, pod novim imenom, ali su radna mjesta sačuvana, što je bitno. Što se tiče pandemije, o tome govore brojke, vidimo da imamo vrlo mali broj zaraženih u odnosu na sve zemlje u okruženju i usporedive zemlje i, hvala Bogu, vrlo mali broj preminulih u epidemiji, svega 90-ak.

Snimio Marko Posavec.

Felak je nastavio o lokalnim temama. Kad se sve zbroji, kazao je, ulaganja u infrastrukturu u Podravini i Prigorju možda su i najveća u Hrvatskoj. Postavio je pitanje gradonačelniku Koprivnice: Što Koprivnica novcem iz proračuna trenutno gradi na dobrobit građana?

– U jednom trenutku je gospodin Jakšić, govoreći o epidemiološkoj situaciji u staračkom domu, rekao da se Koprivnica raspada. Točno je: Koprivnica se raspada. Prođite centrom grada, ako ne slomite nogu na onim pločama bit će jako dobro. Probajte se prevesti biciklom, onda klopara kao one poštanske kočije u kaubojskim filmovima – rekao je Felak.

Tu su i neasfaltirane ceste u prigradskim naseljima, a Koprivnica još uvijek ima jednu osnovnu školu bez sportske dvorane, dodao je Felak. Što se tiče brze ceste, očekivao je da će natječaj biti ranije, ali je sretan da će se ove godine početi graditi dionica prema Kloštru Vojakovačkom i žao mu je što ove četiri godine nije bilo suradnje s Koprivnicom na tom pitanju. Vlada, dodao je, ulaže i u one sredine gdje na vlasti nije HDZ, ali Koprivnica ne poduzima ništa:

– Neki prozivaju pa dolaze ti razni Ostojići kojih nije bilo godinama u Koprivnici, idu prozivati na osobnoj razini; u biti ne nude nikakve projekte ni pomoć, ali su spremni sve prozivati za nerad… Pa evo ja pitam gradonačelnika i ekipu iz Koprivnice: Što oni rade? Kada je to gradonačelnik Koprivnice bio u nekom ministarstvu i pitao kada će se graditi ta nesretna brza cesta? Za razliku od mene koji to pitam svaki mjesec.

Felak je za kraj dodao i zaključnu misao:

– Svako otvoreno pismo gospodina Jakšića prema Vladi po mom sudu značilo je jedan do dva kilometra autoceste prema Koprivnici manje.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori