Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Članovi podravsko-prigorskog HDZ-a povodom Dana državnosti odali počast svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata

Članovi Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Koprivničko-križevačke županije predvođeni predsjednikom Darkom Sobotom i saborskim zastupnikom Damirom Felakom položili su danas vijence i zapalili svijeće podno Spomenika hrvatskoj slobodi u spomen na sve branitelje i civile stradale u Domovinskom ratu povodom Dana državnosti.

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a Darko Sobota izrazio je zadovoljstvo time što se nakon 19 godina, zahvaljujući kako je rekao Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkoviću, Dan državnosti ponovno obilježava 30. svibnja.

– Svih ovih godina vladala je određena nedoumica oko toga koji je najveći nacionalni praznik, je li to možda 25. lipnja ili 8. listopada. No, ovaj se datum na neki način stopio s građanima Republike Hrvatske i veseli nas da ga nakon 19 godina možemo ponovno obilježavati – rekao je Sobota.

30. je godišnjica osnutka Hrvatskog sabora i tom je prigodom Sobota svim stanovnicima Podravine i Prigorja čestitao Dan državnosti.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori