Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: VJEŽBA NA CERINAMA Vatrogasci spasili zarobljene djelatnike i uspješno ugasili požar

U sklopu redovne vježbe sigurnosti na Gradskim bazenima Cerine, djelatnici Komunalca, Gradskih bazena i Vatrogasne zajednice grada Koprivnice danas su održali pokaznu vatrogasnu vježbu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić istaknuo je da su se nakon koronavirusa i svih aktivnosti koje su imali zadnja dva mjeseca, vatrogasci počeli vraćati svojim osnovnim aktivnostima, a to je zaštita od požara.

– U vježbi su sudjelovale Javna vatrogasna postrojba sa svojim djelatnicima i operativci sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Vidjeli ste da smo imali zatočene i ozlijeđene i da su vatrogasci uspjeli ih pronaći i izvući, pogasiti požare i vježba je završila vrlo uspješno – objasnio je.

Načelnica koprivničkog Stožera civilne zaštite i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž rekla je da je ovdje bila riječ o jednoj od vježbi koje se provode u skladu s planovima zaštite od požara i prema procjenama rizika za grad Koprivnicu.

– Imali smo vježbu požara i spašavanja na bazenima. Naši vatrogasci izuzetno dobro reagiraju. Sad nakon vježbe radi se analiza pa ćemo vidjeti je li bilo eventualnih poteškoća u izvođenju vježbe. Ovako iz publike na prvi pogled je jako dobro izgledalo – istaknula je Ostriž.

Voditeljica Bazena Cerine Sonja Šafar istaknula je da je ovakva vježba izuzetno važna za njihov rad i za normalno funkcioniranje.

Vatrogasna vježba na Cerinama

Posted by Drava.info on Friday, May 29, 2020

 

zatvori