Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Povodom Dana državnosti položeni vijenci podno Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, podno Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje i civile stradale u Domovinskom ratu.

Vijence su položila izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici podravsko-prigorskih udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

– Osim što svim građankama i građanima Republike Hrvatske i svim stanovnicima naše županije možemo čestitati Dan državnosti, ovo je sigurno bila jedna prilika poslati određene simbolične poruke. Prije svega, svi smo skupa konstatirali da je ovo jedan od prvih širih, javnih susreta građanstva s obzirom na specifikum vremena u kojemu svi skupa funkcioniramo zbog pandemije. Posebnost je i što je ponovno 30. svibnja određen kao Dan hrvatske državnosti, jedan od najznačajnijih praznika kojim obilježavamo stvaranje suvremene države. Naravno, ovo je isto tako prilika da zahvalimo svima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne Republike Hrvatske, prije svega hrvatskim braniteljima te svim obiteljima stradalnika Domovinskog rata – rekao je župan Darko Koren

Nakon polaganja vijenaca, u kapeli svetog Florijana održana je misa zadušnica.

zatvori