Petak, 29. ožujka 2024.

BicKo dostupan i preko web aplikacije Go2Bike

BicKo sustav prvi je javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici koji se može koristiti svakodnevno i besplatno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6 do 22 sata.

Podaci o slobodnim biciklima, odnosno postoljima dostupni su korisnicima na svakom pilonu, ali i preko web aplikacije Go2bike.hr. Svi registrirani korisnici od ove sezone mogu iznajmljivati bicikle i putem pametnog telefona – skeniranjem QR kodova s košarice bicikla. Korisnik pristupa punktu s biciklima i nakon prijave u sustav preuzima željeni bicikl te kreće na vožnju. Po isteku vremena najma, bicikl vraća na punkt operatera, a sustav sam očitava parametre o korištenju.

Uvjet za korištenje sustava je registracija korisnika. Nakon registracije na web aplikaciji Go2bike.hr potrebno je na info pultu Komunalaca, Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica sklopiti ugovor o posudbi. Po sklapanju ugovora sa Operatorom korisniku se omogućuje najam putem osobnog korisničkog računa, korištenjem pametnog telefona ili starim načinom, pomoću RFID kartice.

Imati Go2bike danas znači udovoljiti potrebi čovjeka 21. stoljeća. Gradovi i destinacije koji ga implementiraju nedvojbeno donose pozitivan, “zeleni” predznak okruženju te slove kao inovativni. Sustav Go2bike pridonosi kreiranju moderne slike odredišta, njegovom turističkom brendiranju i promiče kulturu “bicikliranja”, toliko potrebnu u sveopćoj eri nekretanja.

zatvori