Srijeda, 24. travnja 2024.

Županijska skupština zasjeda ‘na daljinu’, vijećnici donose mjere smanjenja troškova i pomoći gospodarstvu

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije u utorak poslijepodne sastat će se na 18. po redu sjednici, prvoj u virtualnom svijetu.

Na dnevnom redu elektroničke sjednice naći će se osam točaka o mjerama kojima će Županija smanjiti troškove i pomoći gospodarstvu Podravine i Prigorja, teško pogođenom epidemijom koronavirusa.

>> Župan predstavio mjere: Smanjuju se plaće dužnosnika i zaposlenika, kapitalni projekti idu dalje, uspostavljen fond pomoći malim poduzetnicima i obrtnicima…

Prva točka dnevnog reda je donošenje izmjena i dopuna županijskog proračuna za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu kako bi planirane mjere uopće mogle zaživjeti, rekao je Dravi.info predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar dodavši da je proračun smanjen za oko 9,5 milijuna kuna.

Još jedna od važnih točki je ona o davanju ovlaštenja županu za potpisivanje svih ugovora vezanih uz rad Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Nadalje, županijski vijećnici će glasovati o plaći i drugim pravima župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije:

– Tu je predviđeno da bi se župan i njegovi zamjenici odrekli 15% od svojih plaća, dok bi ostali sudionici imali 10% umanjene plaće za razdoblje od tri mjeseca: travanj, svibanj i lipanj – kazao je predsjednik Pintar.

Na dnevnom redu bit će i donošenje Odluke o dopuni Odluke o naknadama predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i njezinih radnih tijela.

– Svi smo se odrekli svoje naknade za tri mjeseca – rekao je Pintar i dodao da je još jedna od dobrih odluka ta da se za 50% smanjuju sredstva za djelovanje političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije za cijelu 2020. godinu.

– Želja je Koprivničko-križevačke županije s obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo da pomognemo našem ranjenom gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu, ali i svim ostalim sudionicima koji su pretrpjeli štete.

Županijskim vijećnicima glasovanje elektroničkim putem bit će omogućeno sutra od 12 do 15 sati, a očekuje se da će sve odluke dnevnog reda biti donesene jednoglasno, zaključio je Pintar.

zatvori