Petak, 29. ožujka 2024.

VIDEO Uživo: Još četiri zaražene osobe u Podravini i Prigorju, ukupno 12

Još četiri osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji pozitivne su na koronavirus i u ovom trenutku ukupno ih je 12.

Šest osoba je u bolnici, a šest u kućnoj karanteni. Rekao je to načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić na konferenciji za medije koja je upravo u tijeku u Koprivnici.

Prvozaražena više ne pokazuje simptome i uskoro će napustiti bolnicu.

Ovakav porast potpuno je očekivan, rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla:

– Te su osobe bile zajedno na jednom okupljanju prije više od dva tjedna. Na početku su većina bili zdravi, nakon 14 dana ili više razvili su smetnje, slabiju kliničku sliku – šmrcavica, povišena temperatura može i ne mora biti, kašalj može i ne mora biti…

Troje novih slučajeva je bez ikakvih kliničkih smetnji, ostat će kod kuće.

Očekuje se još nekoliko potvrđenih slučajeva tijekom sutrašnjeg dana.

Vrlo važno je nastaviti primjenjivati opće mjere: držati razmak, ne grupirati se, držati osobnu higijenu i higijenu prostora.

Pacijentica koja je bila prvi potvrđeni slučaj u Podravini i Prigorju uskoro će biti puštena kući, kazao je ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mato Devčić. Od ostalih petero pacijenata koji ostaju u bolnici jedna pacijentica koja je krenula s nešto težim simptomima dobro se osjeća i očekuje se da će kroz nekoliko dana biti puštena kući. Ženska osoba u dobi od 65 godina koja je posljednja primljena u bolnicu ima težu upalu pluća, ali još nije kandidatkinja za intenzivno liječenje i respirator, kazao je Devčić i dodao da sustav funkcionira redovno te da zaštitne opreme ima dovoljno.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je da je policija dosad kontrolirala oko 8700 osoba s obzirom na odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, a 172 osobe nisu imale valjane propusnice. U samoizolaciji je trenutno oko 500 osoba, a policija kreće s trećim krugom kontrole. Jedna je osoba jučer zatečena u kršenju samoizolacije i to u ljekarni. Policijski službenici po novome kontroliraju i osobe pozitivne na koronavirus koje se liječe kod kuće.

 

Uživo: županijski i gradski Stožer civilne zaštite

Posted by Drava.info on Wednesday, April 1, 2020

zatvori