Danas se diljem cijele Hrvatske obilježava manifestacija Noć knjige, ali s obzirom na trenutnu situaciju ona je preseljena u svijet interneta. Tako je u cijelom svijetu, pa i u Koprivnici i gradskoj Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’.

– Povodom Noći knjige zamolili smo neke poznate i neke manje poznate Koprivničance da snime kratki video u kojem će reći koja je knjiga promijenila njihov život – kaže Petar Lukačić iz koprivničke knjižnice. Prenosi i zahvale svima koji su sudjelovali, a oni su:

1. Čičin Mašansker, Goran
2. Debelić, Ana
3. Galinec, Karlo
4. Glavica, Andro
5. Gregur, Marko
6. Grgić, Antonio
7. Hrupec, Dario
8. Kolar, Mario
9. Kušenić Gjerek, Maja
10. Kušenić, Helena
11. Lulić, Karla
12. Međimorec, Vinko
13. Mihac Kovačic, Tomislav
14. Milanović Glavica, Elizabeta
15. Mraz, Marija
16. Pavliša, Romana
17. Pernjak, Darko
18. Petrić, Hrvoje
19. Sabolić, Sandrino
20. Suvalj, Ivica
21. Šandl, Ariana
22. Šimac, Dinko
23. Šipek, Ida
24. Špoljar Andrašić, Gordana
25. Vugrinec, Ljiljana
26. Zamljačanec, Maša

Pogledajte video:

To nije jedino što je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pripremila za Noć knjige: – Usput Vas i pozivamo da pročitate kratki tekst o čitanju u Hrvatskoj koje “raste” zahvaljujući entuzijazmu organizacija i pojedinaca.

Na YouTube kanalu koprivničke knjižnice objavljen je i video s pričom “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” koju je pripremila književnica za djecu Jelena Pervan. U zabavnoj snimci pored poučne priče, djecu očekuje i poseban zadatak:

Za odrasle korisnike tu su i dva online književna susreta kao nastavak ciklusa #kajnebibilo #dobro. Sugovornici su Julijana AdamovićMarko Gregur. Pogledajte ih u nastavku: