Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Potvrđena četiri nova slučaja zaraze, u Podravini i Prigorju sada je 16 oboljelih od koronavirusa

Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u Koprivnici.

– U našoj županiji imamo četiri nove osobe pozitivne na koronavirus tako da je sada ukupno 16 oboljelih. Pet je na bolničkom liječenju, dvije su pacijentice otpuštene, a devet ih je na kućnom liječenju – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Četiri novooboljele osobe dolaze iz kruga bliskih kontakata već prije zaraženih,
kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

– Od njih četvero, troje ih je na kućnom liječenju. Neki od njih više ni nemaju nikakve smetnje, neki koji imaju, imaju slabu kliničku sliku. Njima je apsolutna preporuka da ostanu kod kuće i da budu samoizolirani. Jedna od te četiri osobe je bliski kontakt pozitivne osobe koja je u bolnici. Zbog starosne dobi, ne zbog kliničke slike, uputili smo ju na bolničko liječenje da se ne bi dogodile neke komplikacije – rekla je Vadla i dodala da za sada nema novih izvora zaraze.

Snimio Marko Posavec.

– Zdravstveni sustav je i dalje siguran unatoč tome što imamo pozitivne pacijente u sustavu. Dvije bolesnice imaju izraženije simptome u smislu upale pluća. To su osobe starije životne dobi, no zasad ne zahtijevaju intenzivno liječenje – dodao je ravnatelj koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ Mato Devčić.

Snimio Marko Posavec.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac iznio je nove podatke o nadzoru osoba koje su u samoizolaciji.

– U informacijskom sustavu imamo još 456 osoba koje su pod mjerama samoizolacije. I dalje ih obilazimo, naročito one nove koji su ušli u taj sustav, i dalje nadziremo krše li takve mjere ili ne. Do sada smo zatekli 32 građanina koja su kršila mjeru samoizolacije, od toga su tri građanina to napravila dva puta – rekao je Štimac.

Snimio Marko Posavec.

 

Stožer civilne zaštite: Najnovije informacije o koronavirusu u Podravini i Prigorju

Objavljuje Drava.info u Petak, 3. travnja 2020.

zatvori