Petak, 29. ožujka 2024.

U Podravini i Prigorju nema novih slučajeva zaraze, petero je pacijenata otpušteno iz koprivničke bolnice

U Podravini i Prigorju zasad nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

– Unatoč nagovještajima da županijski Stožer civilne zaštite radi učinkovito samo kad ima novozaraženih, moram vas razveseliti da je situacija na području naše županije i dalje 16 pozitivnih na koronavirus. Dakle već peti dan nemamo novih pozitivnih. Nadamo se da će tako i ostati – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

>> Naknadno su potvrđene tri nove pozitivne osobe

Trenutno su dvije osobe na bolničkom liječenju, petero ih je otpušteno iz koprivničke bolnice, a devet je na kućnom liječenju. – Od njih devet svi su dobro, osim jedne gospođe kojoj su se tijekom kućnog liječenja pojačali određeni simptomi pa će vjerojatno danas biti upućena u bolnicu – kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla i dodala da se trenutno čekaju rezultati dvadesetak uzoraka poslanih na testiranje.

Snimio Marko Posavec.

Dva zdravstvena djelatnika s područja naše županije su u samoizolaciji, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić, no dodao je da se ne radi o zaposlenicima Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”. – Riječ je o djelatnicima drugih zdravstvenih ustanova koji su imali kontakt sa zaraženom osobom. Oni su i dalje u samoizolaciji, kad im ta mjera završi i nalaz im bude negativan oni će se vratiti na svoja radna mjesta – rekao je Devčić.

Snimio Marko Posavec.

Tri grada i jedna općina s područja županije zadovoljavaju uvjete koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite što se tiče nove odluke o otvaranju tržnica, dodao je Ljubić. One će uskoro, vrlo vjerojatno već sutra, biti otvorene u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju.

– Nadam se da će tijekom dana nacionalni Stožer donijeti odluku o puštanju u rad tržnica te da će one već sutra proraditi. Pozvao bih građane da odlazak na tržnice shvate ozbiljno kao i odlazak u trgovine. To nisu mjesta okupljanja – rekao je Ljubić.

Snimio Marko Posavec.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac rekao je kako problema s propusnicama ima sve manje.

– Glavna tema ovih dana bile su e-Propusnice. Sustav se uhodava, problema je sve manje. Tijekom zadnja 24 sata kontrolirali smo 640 propusnica i u samo četiri slučaja smo zatekli građane koji nemaju važeću propusnicu.

494 građana je u samoizolaciji, dodao je Štimac. – Kontroliramo i sve više se posvećujemo novima koji dolaze na tu listu. Do sada smo 39 građana zatekli u kršenju tih mjera, od toga su četiri građana prekršila mjeru dva puta.

Snimio Marko Posavec.

 

Stožer civilne zaštite donosi nove informacije o koronavirusu u Podravini i Prigorju

Objavljuje Drava.info u Utorak, 7. travnja 2020.

 

zatvori