Petak, 29. ožujka 2024.

U Hrvatskoj je jučer bilo najmanje oboljelih od početka proljeća, županijski stožer najavio presicu za podne

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata bilo 40 novooboljelih od koronavirusa, što je najmanje novih slučajeva u jednom danu još od početka proljeća, a zabilježen je jedan smrtni slučaj i to prvi put osobe srednje životne dobi koja ranije nije bila bolesna.

Broj zaraženih u ponedjeljak je porastao na 1222, a izliječeno je ukupno 130 osoba, uključujući njih petero u zadnja 24 sata, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Četrdeset novih slučajeva zaraze najmanja je brojka od petka, 20. ožujka, kad su potvrđena 23 nova slučaja. Već u subotu 21. ožujka bilo je 78 novooboljelih. Od tada se broj novih slučajeva nije spuštao ispod 47, dok je 1. travnja bilo čak 96 novooboljelih.

Ukupan broj umrlih u ponedjeljak je s jednim novim smrtnim slučajem porastao na 16.

U Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu umro je muškarac srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Sve ranije umrle osobe bile su starije životne i kronični bolesnici. (HINA)


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sazvao je konferenciju za medije za danas u podne. U posljednja četiri dana nije bilo novih potvrđenih slučajeva u našoj županiji. Očekuju se i novosti oko eventualnog skorašnjeg ponovnog otvaranja tržnica.

Konferenciju pratite uživo na našoj Facebook stranici.

zatvori