Četvrtak, 25. travnja 2024.

Stožer: Zadovoljni smo stanjem, građani se ponašaju disciplinirano, nema većih kršenja mjera

Posljednjih dana s lijepim vremenom veći je broj građana Koprivnice na otvorenom. Ipak, većih kršenja propisanih mjera distanciranja nije bilo, rečeno je danas na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

– Moram reći da je jučer bilo puno ophodnji i da nije bilo većeg kršenja mjera. Građani naše županije su disciplinirani i pridržavaju se svih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite – rekao je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

Nadzor se nastavlja i danas. Operativne snage gradskih i općinskih stožera civilne zaštite i policijske ophodnje obilazit će trgovačke centre, crkve, javne površine, igrališta, mjesta za rekreaciju i sve lokacije na kojima postoji mogućnost okupljanja većeg broja ljudi, kazao je Ljubić i poručio Podravcima i Prigorcima da ostanu doma i Uskrs si čestitaju putem suvremenih sredstava komunikacije.

Snimio Marko Posavec.

Zadovoljstvo ponašanjem građana u protekla 24 sata izrazio je i načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

– Zatekli smo samo osam građana bez propusnice, a nikoga nismo zatekli u kršenju mjera samoizolacije. U županiju je ušlo oko 150 građana iz inozemstva, svima je propisana mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana i njih ćemo i dalje nadzirati – kazao je Štimac.

zatvori