Utorak, 26. ožujka 2024.

Ravnateljica Doma za starije Vesna Križan: Strogo provodimo sve mjere i upute, korisnici nisu previše zabrinuti

Dvije korisnice i jedan zaposlenik Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivni su na koronavirus.

– Nažalost, nakon pojave koronavirusa kod nas pojačali smo mjere nedruženja koje su i ranije bile stroge. To su stariji ljudi koji zahtijevaju određenu skrb i pažnju pa je komunikacija u toj životnoj dobi od presudne važnosti, no opasnost ovog tipa je na prvom mjestu. Slušamo stožer, provodimo mjere i upute koje smo dobili od Županije, Ministarstva i Zavoda za javno zdravstvo. Zaista se trudimo da budu primijenjene na visokom nivou, izvršavamo sve naredbe i nadamo se da će to ostati na tom broju – kazala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Koprivnica Vesna Križan te nastavila:

– Korisnici nisu previše zabrinuti jer imaju sve informacije, sve im prosljeđujemo. Situacija sigurno nije lagana ni za zaposlenike ni za korisnike, no moramo se nositi s njom. Nadamo se da ćemo završiti s tim u nekom razumnom broju. Poslijepodne ćemo imati više informacija, nadamo se dobrome.

>> Dr. Vadla: Virus je u Dom za starije i nemoćne najvjerojatnije unio netko od zaposlenika

Tijekom poslijepodneva očekuju se rezultati testova dvadesetak zaposlenika i desetak korisnika kojima su uzeti uzorci na temelju procjene epidemiologa.

– Poručujem svim članovima obitelji da su njihovi najmiliji koji su kod nas dobro, dvoje pozitivnih je kontaktibilno i u relativno dobrom stanju koliko je to u ovoj situaciji moguće. Nadamo se da će tako i ostati – zaključila je ravnateljica Križan.

Snimio Marko Posavec.
zatvori