Četvrtak, 18. travnja 2024.

Produljen Alpe-Jadran natječaj za sufinanciranje projekata

Zbog aktualne krize širenja zaraze bolesti COVID-19, Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran odlučio je produljiti otvoreni Javni poziv za sufinanciranje projekata do 31. svibnja 2020. godine.

Iz Službe ureda župana poručuju da su proračunska sredstva u iznosu od 50.000 eura rezervirana za najbolje ocijenjene projektne prijave, a uvjeti koje prijave moraju ispunjavati ostaju isti.

Objašnjavaju da je zajednički proračun Saveza Alpe Jadran namijenjen financiranju važnih aktivnosti i projekata koji su od značaja za cijelu Alpe Jadran mrežu. Pritom, sufinancira troškove pripreme za prijavu projekata u okviru odgovarajućih EU programa, provedbu projekata sufinanciranih fondovima Europske unije te zajedničke projekte koji su od općeg zajedničkog interesa za Alpe Jadran mrežu.

Podsjetimo, na javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije, odnosno države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Sloveniju.

zatvori