Srijeda, 17. travnja 2024.

Prodavačima na Gradskoj tržnici Vemo trade donirao 10.000 papirnatih vrećica

Komunalac, Grad Koprivnica i tvrtka Vemo trade realizirali su projekt suradnje na podizanju svjesnosti o važnosti uvođenja papirnatih vrećica umjesto dosadašnjih plastičnih.

Vemo trade donirao je prodavačima na Gradskoj tržnici i na Trgu bana Jelačića 10.000 papirnatih vrećica kako bi svoje proizvode pakirali u ekološki prihvatljivu ambalažu te na taj način poticali kupce na smanjenje korištenja plastičnih vrećica.

– U ovo krizno vrijeme željeli smo pomoći našim lokalnim poljoprivrednim proizvođačima koji prodaju svoje proizvode na tržnici na način da im olakšamo nabavku ambalaže za njihove proizvode. Isto tako, papirnatim vrećicama promičemo brigu o okolišu i nadamo se da smo mi u Vemo tradeu na taj način barem malo pomogli u zaštiti okoliša – rekla je Anita Sakač, asistentica izvršnog direktora tvrtke Vemo trade.

Tanja Vukušić, direktorica sektora zelenih površina, groblja i tržnica u Komunalcu, zahvalila je na donaciji vrijednoj 10.000 kuna te naglasila da Komunalac svojom politikom društveno odgovornog poslovanja nastoji educirati sve građane o važnosti zaštite okoliša, a upravo ovakvim akcijama u suradnji s koprivničkim tvrtkama najbolje se politika zaštite okoliša provodi u praksi.

– Našim prodavačima ove papirnate vrećice itekako će dobro doći posebno u vrijeme prije Uskrsa kada građani više kupuju svježe namirnice na tržnici – kazala je Tanja Vukušić.

U podjeli vrećica prodavačima na tržnici i Trgu bana Jelačića pridružio se i gradonačelnik Mišel Jakšić, a kako bi se građani pridržavali svih obaveznih mjera socijalnog distanciranja i higijene, na glavnom ulazu i ulazu od strane parkirališta zaposlenici Komunalca uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca reguliraju ulaz kupaca kako se ne bi stvarale gužve te dezinficiraju ruke svim posjetiteljima tržnice.

zatvori