Četvrtak, 18. travnja 2024.

Poništena su domaća rukometna natjecanja, nema proglašenja prvaka

Hrvatski rukometni savez danas je na telefonskoj sjednici odlučio poništiti sva natjecanja u svojoj nadležnosti u aktualnoj sezoni. Svi klubovi zadržavaju status u svojim ligama.

Podravka Vegeta tako je ostala bez dviju izglednih domaćih titula, u prvenstvu i kupu. U klubu prihvaćaju sve odluke HRS-a i razumiju razloge zbog kojih su donesene, no žao im je što se nije pronašao način da se Prva liga za žene privede kraju s obzirom na to da je odigrano više od 60 posto utakmica – 19 od 26 kola.

“Podravka Vegeta ima prednost od četiri boda pred drugoplasiranom Lokomotivom čime je možda postojala mogućnost da se proglasi prvak jer je vrlo izvjesno bilo da će i u aktualnoj sezoni RK Podravka Vegeta obraniti naslov prvaka”, stoji u očitovanju objavljenom na internetskim stranicama kluba koje potpisuje direktorica Vlatka Mihoci.

Što se tiče europskih natjecanja, EHF bi odluku trebao donijeti do kraja ovog tjedna. U klubu vjeruju da će moći odigrati EHF Kup do kraja, nadaju se pred publikom.

“Za RK Podravka Vegetu u ovome trenutku najvažnije je zdravlje svih naših zaposlenika i igračica, očuvanje opstojnosti kluba te nastavak kontinuiteta natjecanja na europskoj razini, ponajviše u Ligi prvakinja koju ćemo igrati i u narednoj sezoni 2020./2021. Do kraja ovoga tjedna u planu je obaviti razgovore sa stručnim stožerom i igračicama Podravka Vegete kako bi se donijele odluke o daljnjim aktivnostima te ujedno koristimo ovu priliku da svim našim vjernim navijačima, pratiteljima i sponzorima zaželimo prije svega da čuvaju svoje zdravlje jer je to u ovome trenutku najvažnije”, poručuju iz kluba.

zatvori