Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVO Zaraženo je još troje štićenika Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, prebačeni u koprivničku bolnicu

Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su tri nova slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije uzrokovane koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o štićenicima, kontaktima oboljelih osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su prilikom prvog testiranja uzoraka bili negativni, a nakon ponovnog testiranja utvrđeni su pozitivni nalazi COVID-19 infekcije. Štićenici su iz izolacije u prostorijama Doma za starije i nemoćne prebačeni u koprivničku Opću bolnicu “Dr. Tomislav Bardek”, stoji u priopćenju iz stožera.

Ukupan broj oboljelih u Podravini i Prigorju tako je porastao na 28.

Danas su protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena i dva nova slučaja ozdravljenja od bolesti COVID-19. Ukupan broj osoba izliječenih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije je porastao na tri slučaja.

Iz koprivničke bolnice danas je u kućnu samoizolaciju pušten pacijent koji je bio hospitaliziran zbog COVID-19 infekcije. Dobrog je zdravlja i bez simptoma te je uz liječničke upute pušten na nastavak kućnog liječenja uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera i pravila samoizolacije. U koprivničkoj bolnici trenutno su hospitalizirane četiri osobe pozitivne na koronavirus.

zatvori