Četvrtak, 18. travnja 2024.

NOVI PODACI Novooboljelih je 40, preminuo muškarac srednje dobi u Zagrebu, petero pacijenata je ozdravilo

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj je konferenciji za medije objavio nove podatke o stanju s epidemijom koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

Zaključno s 13 sati 6. travnja u Hrvatskoj je potvrđeno 1222 oboljelih od bolesti COVID-19, što je 40 više u protekla 24 sata. Obavljeno je 11.464 testiranja, 617 u posljednja 24 sata. Još jedan je pacijent preminuo, riječ je o muškarcu srednjih godina koji je bio hospitaliziran u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” i nije bolovao od kroničnih bolesti. Na respiratoru je 36 bolesnika, dva manje nego jučer. Hospitalizirana su 372 pacijenta, a 130 je oporavljenih, petero više nego jučer. Podaci su to koje je iznio ministar zdravstva Vili Beroš.

– Ponosni smo na sve one građane koji slušaju upute i čuvaju druge. Međutim, moram vam reći da u ovoj infekciji ne spašavamo sami sebe, upravo spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši su rezultati dobri, linija je i dalje linearna, no ne smije biti mjesta za opuštanje. Ukoliko želimo da ova ugroza traje kraće, moramo izdržati, moramo biti dosljedni i moramo se pridržavati mjera Stožera civilne zaštite – dodao je Beroš.

Do sada je ukupno izdana 565.221 propusnica, a odbijeno je 16.673 zahtjeva, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

zatvori