Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NOVE BROJKE Imamo 68 novooboljelih, policija zatvorila ugostiteljski objekt u Koprivničko-križevačkoj županiji

Nacionalni stožer civilne zaštite iznio je nove podatke o razmjerima epidemije koronavirusa i bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

Na dan 3. travnja u 13 sati u Hrvatskoj je potvrđeno 1079 oboljelih osoba, što je 68 više u odnosu na brojke od jučer.

>> U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja

Obavljeno je 9250 testiranja, 898 tijekom jučerašnjeg dana.

Još je jedna osoba preminula: ženska osoba rođena 1935. godine. Preminula je u KB Dubrava, a bolovala je od više kroničnih bolesti.

Na respiratoru je 39 pacijenata, 4 više nego jučer, a ukupno su 92 osobe ozdravile, također četiri više u odnosu na jučerašnje podatke.

– Jedini način sprečavanja širenja ove infekcije je dosljedno pridržavanje mjera koje smo propisali i jedino tako zajedno možemo spriječiti ovu ugrozu – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U posljednja 24 sata policija je zaprimila 86 dojava o kršenju samoizolacije, što je utvrđeno u 29 slučajeva, podaci su koje je iznio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ukupno je do sada prijavljeno 3746 kršenja samoizolacije, a policija je utvrdila 1053 kršenja.

Također, otkad je Stožer ograničio društvena okupljanja i rad uslužnih djelatnosti zabilježeno je 45 kršenja tih mjera što se tiče ugostiteljskih objekata, među kojima je bio i jedan u Koprivničko-križevačkoj županiji.

zatvori