Srijeda, 24. travnja 2024.

NOVE BROJKE Imamo 47 novooboljelih, četiri osobe preminule u posljednja 24 sata

Nacionalni stožer civilne zaštite iznio je nove podatke o razmjerima epidemije koronavirusa i bolesti COVID-19 u Hrvatskoj na redovnoj konferenciji za medije.

Na dan 4. travnja u 14 sati u Hrvatskoj je potvrđeno 1126 oboljelih osoba, što je 47 više u odnosu na brojke od jučer.

Obavljeno je 9833 testiranja, 583 tijekom jučerašnjeg dana.

Preminule su četiri osobe starije životne dobi u KBC-u Osijek koje su imale kronične bolesti. Ukupno je 12 preminulih.

Na respiratoru je 39 pacijenata, a ukupno je 119 osoba ozdravilo, 27 više u odnosu na jučerašnje podatke.

– Epidemiološki je jasno da su iduća dva i pol, tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu, zato poštujmo sve mjere jer njima možemo prebroditi ovu ugrozu – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novooboljelih od COVID-19 infekcije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na zlonamjerne poruke koje su počele stizati na elektroničke pošte građana, a kojima se žele ukrasti podaci za online bankarstvo. Ministar je kazao da se predstavljaju kao sigurnosni djelatnici banke i tvrde da su blokirali kartice jer im je netko pristupio.

– Traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti i potvrditi identitet. Ako dobiju takve poruke, građani neka nipošto ne otvaraju poveznicu, nego neka izbrišu tu poruku. Radi se o pokušaju krađe osobnih podataka – objasnio je ministar.

Što se tiče e-Propusnica, do 11 sati danas je izdano 382.191 propusnica, najviše od strane poslodavaca. Odbijeno je 9625 zahtjeva.

Bez obzira na lijepo vrijeme, ostanite doma, naglasili su u Stožeru.

zatvori