Petak, 19. travnja 2024.

NOĆ KNJIGE Koprivnička knjižnica pripremila online književne susrete za velike i male

Deveta po redu manifestacija ‘Noć knjige’ održat će u novom izdanju ovog četvrtka, 23. travnja. Ovogodišnja tema je promjena.

Naime, po prvi puta promijenit će se način održavanja manifestacije. Mjesto neće biti knjižnice, knjižare, antikvarijati, već virtualni svijet. Otvorenje Noći knjige održat će se na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije te na Facebook stranici i YouTube kanalu Noći knjige. Više od 200 programa održat će se virtualno u organizaciji kreativaca i ustanova koji svojim radom potiču knjigu i čitanje.

Knjižničari Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica pozivaju sve korisnike da se uključe u obilježavanje ove manifestacije kojoj je cilj poticanje čitanja i promocija značaja knjige u suvremenom društvu. U četvrtak, 23. travnja od 18 sati posjetite Facebook stranicu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica i sudjelujte u Noći knjige.

U 18 sati knjižničari će objaviti video snimku s pričom “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” koju je pripremila književnica za djecu Jelena Pervan. U zabavnoj snimci pored poučne priče djecu očekuje i poseban zadatak.

Za odrasle korisnike knjižničari su pripremili dva online književna susreta s dvoje zanimljivih književnika: u 19 sati s Julijanom Adamović, a u 20 sati s Markom Gregurom.

Književni susreti odvijaju se pod nazivom #kajnebibilo #dobro online književni razgovori kojima su se knjižničari prilagodili trenutačnoj situaciji u kojoj ne mogu u svom fizičkom prostoru pripremiti sadržaje već koriste virtualne mogućnosti.

– Pridružite nam se putem Facebooka ili YouTubea te pogledajte ove zanimljive sadržaje jer “S knjigom nisi izoliran!” – poručuju iz koprivničke knjižnice.

zatvori