Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mladi trojac uključio se u akciju izrade zaštitnih vizira, više od 400 komada poslano je ordinacijama diljem županije

Lokalna zajednica nastavlja se uključivati u akcije izrade zaštitnih vizira za medicinsko osoblje. Jednu takvu inicijativu pokrenuo je i mladi križevački trojac kojeg čine Lucija Herceg, Jelena Širjan i Karlo Siladi.

Oni su, naime, stupili u kontakt sa stomatolozima i liječnicima opće medicine te u brojne ordinacije s područja Koprivničko-križevačke županije poslali štitnike za oči. Izradili su ih uz pomoć križevačke udruge P.O.I.N.T. i tvrtke Deltametal na čijem se CNC stroju obrađuju viziri.

U sklopu akcije do sada ih je izrađeno više od 400, a u tijeku je izrada dodatnih 300 komada. Vizire mladog križevačkog trojca sada imaju ordinacije opće obiteljske medicine, dentalne medicine, pedijatrije i ginekologije na području Križevaca, Kalnika, Gornje Rijeke i Sv. Petra Orehovca, a neki su dostavljeni u Dugo Selo, Tuheljske Toplice, Sv. Ivan Zelinu, Zaprešić, Bedekovčinu i Sesvetski Kraljevac, piše križevci.info.

Hitne službe u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu dobile su po 25 vizira, a opremljen je i sanitetski prijevoz. Opća bolnica u Koprivnici trenutno ima dovoljno opreme, no u slučaju nestašice Lucija, Jelena i Karlo zasigurno će se odmah baciti na posao.

U njihov se projekt možete uključiti i vi donacijom sredstava za izradu vizira. Novac će biti iskorišten za kupnju materijala za printanje, folija, dezinficijensa, vrećica, vezica za pakiranje maski itd. Donirati možete na broj žiro-računa (IBAN) križevačke Udruge P.O.I.N.T. HR2124020061100417896 (poziv na broj: 99 ili 00-OIB, opis uplate: 3D print vizira).

zatvori