Petak, 19. travnja 2024.

Ljubić: Naše su mjere među najstrožima u Europi i daju rezultate

Mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite su pravovremene i odgovarajuće i jedna smo od zemalja s najstrožim mjerama u Europi, rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na današnjoj konferenciji za medije Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

– One su se pokazale jako dobrima i po broju oboljelih, po broju izliječenih, ali i po malom broju preminulih osoba – rekao je Ljubić.

>> Felak: Podravina i Prigorje nisu toliko pogođeni kao neke druge županije, Vladine mjere su dobre, u pripremi još jedan paket

Podsjetio je i na napore Vlade da kupi, ali i da uspije dobiti donaciju zaštitne opreme iz Kine koja je bila neophodna na početku ove krize jer zdravstvene ustanove i građani nisu mogli doći do zaštitne opreme, a zalihe su se brzo trošile.

– Zadnjih nekoliko dana dobivamo zaštitna sredstva, na dnevnoj bazi ide se u Zagreb po nova i sve naše ustanove, pogotovo medicinski radnici imaju adekvatna medicinska zaštitna sredstva što je vrlo bitno za nesmetan rad – napomenuo je.

Snimio Marko Posavec.

Dodao je da Županijski stožer provodi sve mjere Nacionalnog stožera, a komunikacija s njima odvija se na dnevnoj bazi.

– Naša županija je jedna od županija s malim brojem oboljelih osoba, nemamo ni jednu preminulu, imamo izliječenih osoba. Možemo reći da se mjere Nacionalnog stožera provode pravovaljano i odgovorno – objasnio je.

Ljubić je pohvalio građane koji se pridržavaju svih mjera. Dodaje da iako je bilo kršenja mjera samoizolacije i malih okupljanja, operativne snage županijskog, gradskih i općinskih stožera svode to na minimum.

zatvori