Četvrtak, 25. travnja 2024.

Krajem mjeseca kreće izgradnja dječjeg vrtića u Starigradu

U koprivničkom prigradskom naselju Starigrad uskoro kreće izgradnja dječjeg vrtića u kojem će svoje mjesto pronaći 66 mališana.

Radove na izgradnji dječjeg vrtića Starigrad izvodit će zajednica ponuditelja Bistra d.o.o. Đurđevac, koju zastupa direktor Krešimir Habijanec i Tehnix d.o.o. Donji Kraljevac, kojeg zastupa direktor Đuro Horvat (potpisnik, voditelj projekta Željko Horvat), a koji su danas s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem potpisali Ugovore za izvođenje radova na izgradnji objekta dječjeg vrtića Starigrad.

Predviđen rok za uvođenje u posao Izvođača radova je 23. travanj 2020. godine, a rok završetka radova je 200 dana od dana potpisa ugovora. Vrijednost ugovorenih radova je 6.611.812,34 s PDV-om. Poslove stručnog nadzora obavljat će ACTA-ARH d.o.o. iz  Koprivnice.

Zgrada novog vrtića će biti samostojeća, prizemna građevina, koja će obuhvaćati tri vrtićke grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore poput sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu programa Ruralnog razvoja te mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Grad Koprivnica

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
zatvori