Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnički vijećnici u ponedjeljak odlučuju o paketu mjera pomoći građanima i gospodarskim subjektima, glasovat će se elektroničkim putem

Koprivnički gradski vijećnici u ponedjeljak će odlučivati o paketu mjera koje se odnose na građane i gospodarske subjekte i ublažavanje posljedica novonastale krize uzrokovanom koronavirusom.

Naime, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice, Ivan Pal, sazvao je tematsku sjednicu za 6. travnja, a kako stoji na službenoj internetskoj stranici grada, vijećnici će se izjašnjavati elektroničkim putem i to zbog proglašene epidemije i utvrđenih mjera ograničavanja društvenih okupljanja i socijalnog distanciranja.

Vijećnici će tako između ostalog odlučivati o oslobađanju plaćanja komunalne naknade, o oslobađanju plaćanja poreza na korištenje javnih površina, o obustavi plaćanja spomeničke rente, o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja, o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području Grada Koprivnice, o plaći i drugim materijalnim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, o naknadi troškova vijećnika Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća i gradonačelnika, o naknadi za rad Upravnih vijeća ustanova kojima je osnivač Grad, o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i članova Gradskog vijeća izabranih s liste grupe birača za 2020. godinu te o iznosu participacije roditelja/skrbnika učenika za obrazovanje učenika u umjetničkim programima Umjetničke škole Fortunat Pintarić u školskoj godini 2019./2020.

zatvori