Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Čuvari Sunca

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Prilikom uzvratne utakmice finala Kupa 2007. godine između Slavena Belupa i Dinama, koprivnički je klub odabrao četvoricu svojih mladih i perspektivnih igrača za ‘čuvare’ trofeja, Rabuzinovog Sunca.

Bili su to Jurica Keser, Goran Vuglovečki, Bojan Tucaković i Domagoj Baričić, uoči velike završnice na koprivničkom stadionu snimio ih je Robert Šoštarić.

Od njih četvorice, trojica su još uvijek aktivni na ovdašnjim nogometnim travnjacima. Jurica Keser promijenio je najviše klubova; Koprivnica, NK Tomislav Drnje, Sloga Koprivnički Ivanec, Nogometni klub Miklinovec 1978, NK Graničar Legrad.

Bojan Tucaković bio je dugogodišnji kapetan trećeligaša Koprivnice, isto tako i privremeni trener, a sad je u trećeligašu NK Tehničar Cvetkovec.

Domagoj Baričić nastupa za Graničar iz Legrada u kojem je donedavno bio trener i igrač, ranije je igrao u Koprivnici i Tehničaru.

Kup je pred 13 godina osvojio Dinamo s ukupnih 2:1 zahvaljujući golu Schildenfelda u 89. minuti, a Slaven je 2016. u Osijeku igrao i svoje drugo finale Kupa. Opet je Dinamo pobijedio, bilo je 2:1.

Ivo Čičin-Mašansker
Koprivnička sportska povijest

zatvori