Petak, 29. ožujka 2024.

Jakšić predstavio paket mjera pomoći na virtualnom okruglom stolu SDP-a

SDP je danas, u subotu, organizirao virtualni okrugli stol pod nazivom “Mjere koje SDP provodi na lokalnoj razini za pomoć građanima i gospodarstvu”.

Na okruglom stolu sudjelovali su SDP-ovi čelnici jedinica lokalnih samouprava koji su poduzeli određene antikrizne mjere u borbi protiv koronavirusa: Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca, Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja, Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, Ante Bilić, gradonačelnik Trogira, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i Denis Kralj, gradonačelnik Vrbovca.

Iz SDP-a poručuju da je koprivnički gradonačelnik predstavio mjere teške 10 milijuna kuna, istaknuo je da se Gradska uprava solidarizira s građanima koji su pogođeni krizom pa režu plaće za 15 posto gradonačelniku i zamjenicima, 10 posto djelatnicima grada, zatim da ukida se vijećnička naknada, naknada upravnim i nadzornim odborima, naglasio je da roditelje oslobađaju od plaćanja javnih i privatnih vrtića, obrta dadilja, a one koji su ostali bez posla oslobađaju odvoza otpada i komunalne naknade te da se svim poduzetnicima koji su zatvoreni neće naplaćivati korištenje javnih površina, otpad ni varijabilni dio u cijeni vode.

– Vlada je većinom donosila mjere na štetu općina i gradova. Gradovi su ti koji su prvi sa svojim građanima, oni su generator rasta i razvoja ove zemlje, i bilo bi nam drago da se država drukčije postavi prema nama i da se ona odrekne nečega. Nismo čuli da su oni zazivali smanjenje plaća saborskim zastupnicima, ministrima i dužnosnicima u narednom razdoblju, dok SDP je – rekao je Jakšić.

Dodajmo i da su prokomentirali SDP-ov paket od 10 mjera za spas gospodarstva i radnih mjesta, nazvavši ga sveobuhvatnim, za razliku od Vladinih mjera koje su nedovoljne i koje kasne više od dva tjedna.

zatvori