Petak, 19. travnja 2024.

POSEBNE MJERE GRADA Roditelji oslobođeni plaćanja vrtića i obrta za čuvanje djece iduća tri mjeseca

Grad Koprivnica donio je prošli tjedan veći i sveobuhvatniji paket mjera kojima je cilj doprinijeti tome da svi gospodarski subjekti u gradu lakše prebrode krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Iz Gradske uprave ističu da stoga uvode i posebne mjere za predškolsku dob pa roditelji ili skrbnici čija su djeca upisana u vrtiće ili obrte za čuvanje djece, imaju prebivalište na području Koprivnice, a ne koriste usluge, za travanj, svibanj i lipanj neće plaćati troškove smještaja.

S druge strane, roditelji koji su ipak primorani u navedenom periodu radi opisa posla i obveza rada kod poslodavaca koristiti uslugu smještaja, a primaju minimalni bruto dohodak za 2020. godinu utvrđen temeljem primjene odredbi Uredbe o visini minimalne plaće u iznosu od 4.062,51 kn ili su obuhvaćeni Odlukom o mjerama mobilizacije i rasporeda rada i radnog vremena zdravstvenih ustanova i njihovih djelatnika, kao i privatnih zdravstvenih radnika u mreži javne zdravstvene službe koju je donijelo Ministarstvo zdravstva zbog proglašenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 ili Odlukama o mjerama mobilizacije koje donesu nadležne institucije, Grad će osloboditi plaćanja mjesečne subvencije tako da se podnese zahtjev na obrascu koji će biti dostupan na službenim internetskim stranicama Grada.

U Gradu napominju da se određene mjere tiču i djece školske dobi pa su tako roditelji i skrbnici čija djeca polaze Umjetničku školu Fortunat Pintarić, oslobođeni plaćanja školarine za travanj, svibanj i lipanj.

Dodajmo i da tijekom navedenog perioda sve osnovne škole na području grada Koprivnice te COOR Podravsko sunce neće naplaćivati troškove školske kuhinje roditeljima učenika.

(Grad Koprivnica)

zatvori