Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Rukometašice Podravka Vegete vratile se grupnim treninzima

Nakon prekida natjecanja i treninga zbog pandemije koronavirusa, rukometašice RK Podravke već više od mjesec dana trenirale su individualno kod kuće. S obzirom na trenutnu epidemiološku sliku u Hrvatskoj te popuštanje sigurnosno-zdravstvenih mjera konačno se otvorila mogućnost nastavka organiziranog treninga, no naravno pod posebnim uvjetima.

Treninzi će se održavati na otvorenom uz poštovanje socijalne distance te svih drugih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite koji se odnose na dezinfekciju opreme i zaštitu zdravlja.
Rukometašice treniraju podijeljene u grupe po pet, a na početku treninga mjeri im se temperatura, vodi evidencija te provodi obavezna dezinfekcija.

U ovakvom režimu rukometašice će trenirati sve do kraja svibnja kada počinje ljetna pauza, a početak priprema za novu sezonu očekuje se 22. srpnja.

Nakon što je Hrvatski rukometni savez rukometnog tjedna poništio sva natjecanja u njegovoj nadležnosti za sezonu 2019./2020., prošlog je tjedna isto učinila i Europska rukometna federacija, izuzev Lige prvaka. Samim time natjecateljska sezona za Podravka Vegetu je završila.

(RK Podravka Vegeta)

zatvori